Musk en Tesla winnen zaak tegen Dogecoin-beleggers

2024-08-30T08:41:17.000+02:00

NEW YORK (ANP/BLOOMBERG) - Tesla en topman Elon Musk hebben een rechtszaak gewonnen rond socialemediaberichten die Musk plaatste over cryptomunt Dogecoin. Beleggers in Dogecoin hadden Musk en de fabrikant van elektrische auto's in 2022 aangeklaagd, omdat ze door die opmerkingen tienduizenden dollars zouden hebben verloren.

Ze stopten geld in de cryptomunt nadat Musk die volgens hen op X had gepromoot. De cryptobeleggers vonden dat Musk hen had misleid door bijvoorbeeld "One word: Doge", te tweeten, waarna de prijs van de Dogecoin steeg. De prijs ging verder omhoog toen hij zei dat Tesla de cryptomunt accepteerde als betaalmiddel. Zij zagen de berichten als een manier om de prijs van Dogecoin op te drijven en vervolgens de koers te laten crashen. De beleggers eisten een schadevergoeding van 258 miljard dollar.

Een rechter in New York gaat niet mee in de beschuldigingen. De opmerkingen van Musk waren volgens hem eerder "ambitieus" dan "feitelijk en vatbaar voor vervalsing". Ook vond hij dat "geen enkele redelijke investeerder erop kan vertrouwen".

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.