WSJ: Apple voert gesprekken over investeren in OpenAI

2024-08-29T21:45:49.000+02:00

SAN FRANCISCO (ANP) - Apple gaat mogelijk investeren in OpenAI, het bedrijf achter de populaire chatbot ChatGPT. Zakenkrant The Wall Street Journal (WSJ) meldt dat Apple gesprekken hierover voert. Met een investering kan het Amerikaanse techconcern terrein winnen op het gebied van kunstmatige intelligentie (AI).

De mogelijke kapitaalinjectie is onderdeel van een nieuwe investeringsronde waarmee OpenAI miljarden dollars wil ophalen. Woensdag meldde WSJ dat de waarde van het bedrijf door deze nieuwe investeringsronde kan stijgen tot boven de 100 miljard dollar. Investeerder Thrive Capital zou volgens bronnen van WSJ 1 miljard dollar willen inleggen en ook Apple-rivaal Microsoft heeft naar verluidt interesse om mee te doen.

Het is niet bekend hoeveel Apple of Microsoft in OpenAI wil steken in de investeringsronde. Microsoft investeert al jaren in OpenAI. Apple kondigde in juni een partnerschap met OpenAI aan, om ChatGPT te integreren in Apple Intelligence, het nieuwe AI-systeem van de iPhone-maker. Apple kreeg lange tijd de kritiek pas laat werk te maken van 'generatieve AI" zoals de geavanceerde vorm van kunstmatige intelligentie wordt genoemd.

Ook Nvidia zou gesprekken voeren over het meedoen aan de financieringsronde voor OpenAI, meldt persbureau Bloomberg op basis van bronnen. De belangrijkste leverancier van chips voor AI ter wereld levert de cruciale infrastructuur die nodig is om AI-tools zoals ChatGPT te ontwikkelen en te laten werken. Als de gesprekken in een verder stadium komen, zou het betekenen dat de drie meest waardevolle techbedrijven allemaal achter OpenAI staan.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.