AI-chipbedrijf Nvidia daalt op hoger Wall Street na cijfers

2024-08-29T15:47:54.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Nvidia behoorde donderdag tot de dalers op de aandelenbeurzen in New York. De belangrijkste leverancier van chips voor kunstmatige intelligentie (AI) ter wereld behaalde afgelopen kwartaal opnieuw sterke resultaten. Maar de omzetgroei viel iets lager uit dan de forse groei in de voorgaande kwartalen en de vooruitzichten stelden iets teleur. Het aandeel verloor 4,3 procent. Eerder leek Nvidia nog af te koersen op een veel groter openingsverlies van ruim 7 procent.

Nvidia, dat in korte tijd is uitgegroeid tot een van de waardevolste bedrijven ter wereld, was ook de grote aanjager van de koersrally in de chip- en techsector op de beurzen dit jaar. De koersdaling van Nvidia veroorzaakte echter geen hevige verkoopgolf in de sector en op de beurzen. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,7 procent hoger op 41.375 punten. De brede S&P 500-index klom 0,3 procent tot 5607 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg 0,3 procent tot 17.613 punten.

Beleggers verwerkten daarnaast nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daaruit kwam naar voren dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering is uitgekomen op 231.000. Dat was minder dan voorzien. Ook werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie volgens een nieuwe schatting met 0,7 procent is gegroeid in het tweede kwartaal. Dat komt neer op een hogere groei dan een eerdere schatting.

Apple

Apple won 1,7 procent. Analisten van Citi bestempelden het techconcern als een topfavoriet op het gebied van AI. CrowdStrike steeg 7 procent. Het cyberbeveiligingsbedrijf boekte in het tweede kwartaal meer omzet en winst dan kenners hadden verwacht. Het concern, dat in juli een wereldwijde computerstoring veroorzaakte door een fout in een automatische update voor Windows-systemen, werd wel iets negatiever over de rest van het jaar door de nasleep van de computerstoring.

Birkenstock zakte 14 procent. Het Duitse sandalenmerk zag de winst afgelopen kwartaal stijgen en handhaafde de verwachtingen voor het hele jaar. Beleggers hadden echter op een verhoging gehoopt.

Dollar General kelderde 22,4 procent. De discountketen verlaagde zijn verwachtingen voor het hele jaar, na tegenvallende kwartaalresultaten. Volgens de retailer geven vooral de lagere inkomens minder uit door de hoge inflatie en hogere leenkosten. Elektronicaketen Best Buy werd juist positiever over de jaarwinst en klom 14,1 procent.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.