Gemengd beeld techaandelen op Wall Street na verkoopgolf

2024-07-26T16:19:00.000+02:00

NEW YORK (ANP) - De grote tech- en chipbedrijven lieten vrijdag een gemengd beeld zien op de aandelenbeurzen in New York. Eerder deze week zorgden tegenvallende kwartaalberichten van Tesla en Google-eigenaar Alphabet nog voor de grootste verkoopgolf op Wall Street sinds 2022. Beleggers maakten zich zorgen of de waarderingen voor de techaandelen niet te hoog waren opgelopen door het optimisme over de opkomst van kunstmatige intelligentie (AI).

Apple ging in de vroege handel 0,1 procent omlaag, Nvidia won 1,4 procent, Alphabet zakte 1,7 procent en verder won Microsoft 0,3 procent. Samen met Meta Platforms (plus 1,5 procent), Amazon (plus 0,7 procent) en Tesla (min 0,5 procent) staan zij ook wel bekend als de Magnificent Seven. De chipbedrijven Intel, Broadcom, Qualcomm, Micron Technology en Arm klommen daarnaast tot ruim 2 procent.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 1,4 procent hoger op 40.510 punten. De brede S&P 500-index steeg 1 procent tot 5452 punten en techbeurs Nasdaq won 0,9 procent tot 17.346 punten. De S&P 500 en de Nasdaq koersen desondanks af op het tweede weekverlies op rij.

3M in de plus

Beleggers reageerden tevens op nieuwe inflatiecijfers. Zo bleek dat het favoriete inflatiecijfer van de Amerikaanse Federal Reserve in juni is uitgekomen op 2,6 procent. Dat was iets meer dan verwacht. Beleggers hopen dat de inflatie inmiddels voldoende is afgekoeld en de centrale bank in september kan beginnen met het verlagen van de rente. Bij de rentevergadering van volgende week zal de Fed de rente naar verwachting nog ongewijzigd houden.

3M steeg een kleine 16 procent. Het Amerikaanse industrieconcern achter onder meer Post-its en mondmaskers boekte afgelopen kwartaal meer omzet dan verwacht. Ook werd het bedrijf positiever over de winst dit jaar.

Koersdaling Dexcom

Bristol-Myers Squibb won bijna 9 procent. De omzet en winst van de farmaceut vielen in het afgelopen kwartaal hoger uit dan voorzien, mede dankzij sterke verkopen van bloedverdunner Eliquis. Het concern schroefde ook de verwachtingen voor de omzet en winst dit jaar op.

Dexcom kelderde meer dan 39 procent. De fabrikant van medische apparatuur verlaagde zijn omzetverwachting voor het hele jaar, na tegenvallende verkopen in het afgelopen kwartaal.

Ford

Ford zakte verder 0,4 procent. De autofabrikant raakte donderdag al meer dan 18 procent aan beurswaarde kwijt door tegenvallende resultaten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.