Wall Street eindigt aandelenrally, Boeing grote verliezer

2024-08-20T22:47:50.000+02:00

NEW YORK (ANP) - De Amerikaanse aandelenbeurzen zijn dinsdag lager geëindigd. Daarmee kwam een einde aan de aandelenrally van eerder deze week en vorige week, na de verkoopgolf begin deze maand. Boeing behoorde tot de grootste verliezers en zakte 4,2 procent.

De geplaagde vliegtuigfabrikant kreeg twee nieuwe tegenslagen te verwerken. Boeing staakt testvluchten met zijn nieuwe toestel 777X nadat schade is ontdekt aan een onderdeel dat de vliegtuigmotoren met de vleugels verbindt. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil daarnaast dat vliegmaatschappijen de cockpitstoelen in hun Boeing 787 Dreamliners extra controleren. In maart raakten tientallen mensen gewond omdat een 787 van LATAM Airlines een onverwacht scherpe duikvlucht moest maken. Daarna kwamen meer meldingen binnen.

De Dow-Jonesindex sloot 0,2 procent lager op 40.834,97 punten. De breder samengestelde S&P 500-index daalde, na acht handelsdagen van stijgingen, ook 0,2 procent tot 5597,12 punten. Techgraadmeter Nasdaq verloor 0,3 procent op 17.816,94 punten.

Nieuw record

Netflix steeg 1,5 procent tot ruim 698 dollar per aandeel en bereikte daarmee een nieuw record. De streamingdienst maakte bekend veel meer vroegtijdige advertentiedeals te hebben gesloten dan in 2023.

Paramount Global zakte 1,2 procent. Een ingewijde meldde tegenover The Wall Street Journal dat zakenman Edgar Bronfman jr. een formeel bod heeft gedaan om de controle over de grote Hollywoodstudio over te nemen. Met dat bod van 4,3 miljard dollar zou hij een eerdere overeenkomst met branchegenoot Skydance Media om die twee bedrijven samen te voegen, willen ontbinden.

Verzet

Disney zakte 1,2 procent. Volgens persbureau Reuters stuiten de plannen van het entertainmentconcern en Reliance om hun media-activiteiten in India samen te voegen op verzet van de toezichthouder. Volgens de waakhond wordt de concurrentie beperkt door de macht van de twee partijen over de cricketuitzendrechten.

Hawaiian Holdings steeg 11,3 procent en Alaska Air Group stond een fractie hoger. De fusie tussen de luchtvaartmaatschappijen is dichterbij nu het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft besloten deze niet aan te vechten.

Rivian Automotive daalde 2,4 procent. De plaatsvervangend hoofd van de tak voor productieactiviteiten Tim Fallon verlaat de elektrische autofabrikant. De afgelopen maanden kampt Rivian volgens persbureau Bloomberg met een golf van vertrekkende topfunctionarissen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.