Cybersecuritybedrijf Palo Alto stijgt op Wall Street na cijfers

2024-08-20T16:12:08.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Palo Alto Networks behoorde dinsdag tot de stijgers op de aandelenbeurzen in New York. Het cybersecuritybedrijf boekte afgelopen kwartaal meer omzet en winst dan verwacht. Ook de winstvoorspelling voor het huidige kwartaal viel hoger uit dan voorzien. Het bedrijf koopt meer eigen aandelen in om aandeelhouders te belonen. Het aandeel steeg 4,4 procent. Concurrenten Fortinet, Zscaler en CrowdStrike wonnen tot 0,9 procent.

De algehele stemming op Wall Street was aan het begin van de handel afwachtend. De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,1 procent lager op 40.832 punten. De breder samengestelde S&P 500-index klom een fractie tot 5607 punten en techgraadmeter Nasdaq ook, tot 17.880 punten.

De Amerikaanse beursgraadmeters wisten maandag met stevige winsten te sluiten, na een voorzichtig begin van de handel. Zo eindigde de Nasdaq 1,4 procent hoger, dankzij koerswinsten van ruim 4 procent voor technologiebedrijven als Nvidia en Advanced Micro Devices (AMD). AI-chipbedrijf Nvidia daalde nu 0,8 procent en branchegenoot AMD steeg 1 procent.

Renteverlaging

Beleggers kijken deze week vooral uit naar de jaarlijkse bijeenkomst van centrale bankiers in het Amerikaanse Jackson Hole. De Amerikaanse centralebankpresident Jerome Powell houdt daar vrijdag een toespraak. Mogelijk geeft hij aan dat de Federal Reserve in september begint met het verlagen van de rente.

Lowe's daalde 0,1 procent. Het doe-het-zelfconcern boekte afgelopen kwartaal meer winst dan verwacht. De omzet viel echter tegen doordat consumenten voorzichtiger zijn met uitgaven aan renovaties en andere bouwprojecten. Het bedrijf verlaagde de omzetverwachting voor het hele jaar.

Extra controle

Boeing verloor 2,4 procent. De Amerikaanse luchtvaartautoriteit wil dat vliegmaatschappijen de cockpitstoelen in hun Boeing 787 Dreamliners extra controleren. In maart maakte een 787 van LATAM Airlines een onverwacht scherpe duikvlucht waardoor tientallen mensen gewond raakten. Daarna kwamen meer meldingen binnen. Boeing staakt daarnaast testvluchten met zijn nieuwe toestel 777X.

Tesla werd 1,2 procent meer waard. De EU heeft de importheffing voor Tesla's die in China worden gemaakt vastgesteld op 9 procent. Dat is lager dan voor andere Chinese elektrische autofabrikanten.

De euro was 1,1102 dollar waard, tegen 1,1071 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie kostte 0,4 procent meer op 74,70 dollar. De prijs van Brentolie klom 0,6 procent tot 78,14 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.