Beyond Meat onderuit op Wall Street, licht herstel techsector

2024-07-18T16:00:10.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Beyond Meat behoorde donderdag tot de grootste verliezers op de aandelenbeurzen in New York. De Amerikaanse fabrikant van vleesvervangers voert volgens zakenkrant The Wall Street Journal gesprekken met zijn obligatiehouders over een herstructurering van zijn schulden. Het bedrijf, dat onder meer vanuit Nederland zijn vleesvervangers produceert voor de Europese markt, kampt met een tegenvallende vraag naar zijn vegetarische alternatieven voor burgers en worstjes. Het aandeel daalde ruim 10 procent.

De techbedrijven stabiliseerden na de zware koersverliezen een dag eerder. Vooral de chipsector stond onder zware druk door de vrees voor strengere Amerikaanse regels voor de export naar China. AI-chipbedrijf Nvidia, dat woensdag zo'n 7 procent verloor, steeg 1 procent. Branchegenoot Micron Technology steeg 0,1 procent, na een verlies van dik 6 procent een dag eerder. Chipmachinemaker Applied Materials zakte 0,4 procent, na een koersval van bijna 11 procent een dag eerder.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na aanvang van de handel 0,1 procent hoger op 41.244 punten. Deze index, die minder last heeft van koersbewegingen in de techsector, won een dag eerder 0,6 procent en sloot voor het eerst in de geschiedenis boven de 41.000 punten. De brede S&P 500-index steeg 0,2 procent tot 5596 punten. De Nasdaq won 0,1 procent tot 18.018 punten. De techgraadmeter zakte een dag eerder 2,8 procent en leed daarmee het grootste dagverlies sinds december 2022.

Werkloosheidsuitkeringen VS

Netflix steeg 0,7 procent. De streamingdienst maakt na de slotbel op Wall Street zijn tweedekwartaalcijfers bekend. In het eerste kwartaal kreeg Netflix er nog ruim 9 miljoen nieuwe abonnees bij. Dat was de sterkste groei in jaren. Het bedrijf waarschuwde destijds wel dat er in het tweede kwartaal naar verwachting wat minder abonnees bijkomen.

Beleggers verwerkten ook nieuwe gegevens over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Daaruit kwam naar voren dat het aantal wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering in de VS is uitgekomen op 243.000. Dat was iets meer dan verwacht.

Renteniveau EU

In de eurozone hield de Europese Centrale Bank de rente zoals verwacht onveranderd op 3,75 procent. De centrale bank in Frankfurt verlaagde vorige maand voor het eerst sinds 2019 de leenkosten, maar president Christine Lagarde zei dat nog niet duidelijk is of de rente in september verder omlaag kan.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.