Middel tegen hartfalen stuwt winst Novartis

2024-07-18T10:44:15.000+02:00

BASEL (ANP/BLOOMBERG) - Het Zwitserse farmaceutische concern Novartis heeft voor de tweede keer dit jaar zijn winstverwachting verhoogd, mede door een toegenomen vraag naar zijn medicijn tegen hartfalen. De nettowinst van het bedrijf schoot in het tweede kwartaal met 43 procent omhoog tot omgerekend ruim 3 miljard euro, boven de verwachtingen van marktkenners.

Novartis zag de verkoop van zijn medicijn tegen hartfalen Entresto met meer dan 30 procent stijgen tot 1,8 miljard euro. De verkoop van het medicijn tegen multiple sclerose Kesimpta steeg met 65 procent tot 741 miljoen euro. Ook de verkoop van de borstkankerbehandeling Kisqali nam met meer dan 50 procent toe.

De totale omzet van Novartis steeg met 9 procent tot 11,6 miljard euro. "Onze prestaties weerspiegelen de aanhoudende sterke groei van onze belangrijkste groeimotoren, zowel binnen als buiten de Verenigde Staten", zei Vas Narasimhan, topman van Novartis in een toelichting.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.