Duits Infineon opent nieuwe chipfabriek Maleisië

2024-08-08T13:29:24.000+02:00

KULIM (ANP/DPA/BLOOMBERG) - Het Duitse chipconcern Infineon heeft donderdag een nieuwe grote chipfabriek in Maleisië geopend. Topman Jochen Hanebeck van Infineon en de Maleisische premier Anwar Ibrahim woonden de openingsceremonie bij.

Met de fabriek in de noordelijke stad Kulim is een miljardeninvestering gemoeid. Volgens Infineon worden de eerste producten uit de fabriek dit najaar aan klanten geleverd. De locatie levert halfgeleiders aan de autosector, de industrie en voor datacenters. De fabriek wordt later nog uitgebreid. Volgens Infineon moet de fabriek dan werk aan 4000 mensen bieden.

Maleisië is een belangrijke speler aan het worden in de chipindustrie. Zo heeft het Amerikaanse Intel een fabriek in het Aziatische land, net als andere chipbedrijven. De Maleisische regering biedt subsidies aan chipbedrijven om in het land actief te worden.

Vraag

Infineon maakte eerder deze week nog bekend circa 1400 banen te schrappen. Voor nog eens 1400 werknemers wordt een plek elders in het bedrijf gezocht.

De aankondiging volgt op tegenvallende resultaten in het afgelopen kwartaal en zwakke vooruitzichten. Infineon is een belangrijke toeleverancier van de auto-industrie en daar is de vraag naar chips afgezwakt.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.