Damrak toont flink herstel na eerdere koersval

2024-08-07T17:59:27.000+02:00

AMSTERDAM (ANP) - De aandelenbeurs in Amsterdam toonde woensdag flink herstel van de koersval eerder deze week. Verreweg de meeste bedrijven gingen met een plus de handel uit. Maandag gingen de beurzen nog hard onderuit door zorgen over een recessie in de Verenigde Staten.

De AEX steeg 2,2 procent tot 886,08 punten. De MidKap won 2,4 procent tot 863,80 punten. Dinsdag lieten de graadmeters op Beursplein 5 ook al wat herstel zien, maar waren de stijgingen een stuk kleiner. Ook op de beurzen elders in Europa was de stemming positiever. Zo klommen de beurzen in Frankfurt, Londen en Parijs tot 1,9 procent.

ABN AMRO steeg 5,6 procent. Topman Robert Swaak van ABN AMRO sprak van een sterk kwartaal voor de bank. De nettowinst kwam uit op 642 miljoen euro, meer dan kenners hadden verwacht. Volgens de topman, die onlangs zijn vertrek aankondigde, blijft de bank profiteren van de gunstige economische omstandigheden in Nederland. ABN AMRO verhoogde ook de verwachting voor de rente-inkomsten dit jaar.

Ahold Delhaize

Ahold Delhaize klom 5,1 procent. Door groei in Europa zag het concern achter onder meer Albert Heijn en Etos een iets hogere omzet. Vooral online deed het concern het goed. "We liggen goed op koers om onze strategische ambities en financiële doelen voor 2024 te realiseren", zei topman Frans Muller.

Universal Music Group was de grootste stijger in de AEX met 6,6 procent. Bij de middelgrote fondsen was Just Eat Takeaway de grootste winnaar. Het moederbedrijf van Thuisbezorgd klom 11,8 procent, nadat JPMorgan het aandeel op de kooplijst had gezet.

Luchtvaartmaatschappij

ForFarmers ging 3,9 procent omhoog. Donderdag komt het veevoerbedrijf met resultaten over het tweede kwartaal.

Air France-KLM was een van de weinige dalers op het Damrak. De luchtvaartmaatschappij verloor 0,9 procent. PostNL daalde 2,5 procent.

Kwartaalbericht

In Frankfurt verloor Puma flink met 11,5 procent. Beleggers waren niet blij met het kwartaalbericht van het sportartikelenmerk. Puma waarschuwde voor een lagere jaarwinst dan werd verwacht, mede door een zwakker consumentenvertrouwen en verstoorde logistieke ketens. Volgens het bedrijf zal de winst voor belastingen en rente dit jaar nu uitkomen tussen de 620 miljoen en 670 miljoen euro. Eerder werd op 620 miljoen tot 700 miljoen euro gerekend.

De euro was 1,0926 dollar waard, tegen 1,0923 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 3,2 procent duurder op 75,54 dollar. Brentolie kostte 2,8 procent meer op 78,66 dollar per vat.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.