Chipbedrijf Broadcom daalt op licht hoger Wall Street na cijfers

2024-09-06T15:39:37.000+02:00

NEW YORK (ANP) - Broadcom behoorde vrijdag tot de grootste verliezers op de aandelenbeurzen in New York. Het Amerikaanse chipbedrijf presteerde afgelopen kwartaal beter dan verwacht, dankzij de sterke vraag naar chips voor het gebruik van kunstmatige intelligentie (AI). De branchegenoot van het populaire Nvidia rekent voor het huidige kwartaal op een verdere omzetgroei, maar die prognose wist niet aan de hooggespannen marktverwachtingen te voldoen. Het aandeel zakte bijna 8 procent.

Beleggers reageerden daarnaast vooral op het belangrijke banenrapport van de Amerikaanse overheid. Volgens dat rapport zijn er augustus 142.000 banen bijgekomen in de Verenigde Staten. Dat was minder dan verwacht. De banengroei in juli werd neerwaarts bijgesteld. De werkloosheid lag vorige maand op 4,2 procent, tegen 4,3 procent in juli.

De Dow-Jonesindex noteerde kort na opening van de markt 0,5 procent hoger op 40.963 punten. De brede S&P 500-index klom 0,3 procent tot 5520 punten en techgraadmeter Nasdaq steeg licht tot 17.138 punten.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.