Massaontslag op komst bij Duitse chipfabrikant Infineon

2024-08-05T14:50:04.000+02:00

REGENSBURG (ANP/AFP) - Bij de Duitse chipfabrikant Infineon verdwijnen mogelijk 2800 arbeidsplaatsen. Infineon schrapt circa 1400 banen en zoekt voor nog eens 1400 werknemers een plek elders in het bedrijf.

De aankondiging volgt op tegenvallende resultaten in het laatste kwartaal. Infineon maakte een winst van 403 miljoen euro, een daling van 52 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het concern verlaagde de vooruitzichten voor 2024 voor de derde keer in korte tijd en verwacht nu een omzet van ongeveer 15 miljard euro.

Infineon is een belangrijke toeleverancier voor de auto-industrie en daar is de vraag naar chips afgezwakt. "Het herstel in onze doelmarkten vordert slechts langzaam", stelde topman Jochen Hanebeck in een toelichting.

De Amerikaanse chipgigant Intel kondigde vorige week ook al een zware reorganisatie aan. Intel schrapt meer dan 15 procent van zijn personeelsbestand om dit jaar ongeveer 20 miljard dollar kosten te besparen.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.