Tesla verliest op Wall Street na bericht opstappen bestuurder

2024-10-03T22:45:22.000+02:00

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Tesla heeft donderdag opnieuw aan beurswaarde verloren op Wall Street. Beleggers reageerden onder meer op nieuwe problemen met de Cybertrucks van het Amerikaanse concern. Daarnaast hebben medewerkers van Tesla te horen gekregen dat Nagesh Saldi, een belangrijke bestuurder, opstapt.

Het aandeel Tesla zakte ruim 3 procent. Het bedrijf houdt op de Amerikaanse markt een zogeheten recall voor meer dan 27.000 Cybertrucks omdat er problemen zijn met de camera's voor achteruitrijden. Door dat probleem kunnen videobeelden met vertraging zichtbaar zijn, wat risico's oplevert voor bestuurders. Een software-update moet het probleem verhelpen.

Het nieuws over Saldi is opmerkelijk omdat Tesla over enkele dagen zijn nieuwe robotaxi zal onthullen tijdens een groots opgezet evenement in Californië. Saldi was verantwoordelijk voor de IT- en beveiligingsstrategieën, inclusief datacenters. Zijn vertrek is nog niet door Tesla bevestigd. Op woensdag verloor Tesla ook al op de beurs door tegenvallende cijfers over de verkopen in het afgelopen kwartaal.

Olieprijzen

Verder viel donderdag het stevige oplopen van de olieprijzen op. Handelaren leken zich voor te bereiden op een mogelijke Israëlische aanval op de Iraanse olie-industrie. Amerikaanse olie ging meer dan 5 procent in prijs omhoog. Voor een vat Brentolie moest bijna 78 dollar betaald worden. Dat komt ook neer op een toename van dik 5 procent.

De belangrijkste graadmeters op Wall Street gingen licht omlaag. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent lager op 42.011,59 punten. De breed samengestelde S&P 500 daalde 0,2 procent tot 5699,94 punten en technologiebeurs Nasdaq verloor een fractie tot 17.918,48 punten.

Levi Strauss

Het lijkt erop dat beleggers voorzichtig zijn in aanloop naar het banenrapport van de Amerikaanse overheid van vrijdag, concludeerde een deskundige van de firma 50 Park Investments. "Het is normaal om wat winstnemingen te zien na een grote rally zoals we de afgelopen twee, drie weken hebben gehad", gaf hij ook aan.

Het bekende Amerikaanse jeansmerk Levi Strauss was wel een grote verliezer. Levi Strauss kwam met kwartaalcijfers en zei daarbij dat de omzet in het gehele boekjaar waarschijnlijk met slechts 1 procent zal groeien, wat aan de onderkant ligt van de eerder afgegeven verwachtingen. Het aandeel dook daarop bijna 8 procent in het rood.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.