Amazon en Blokker bieden in Nederland elkaars diensten aan

2024-09-02T14:11:41.000+02:00

AMSTERDAM (ANP) - Consumenten kunnen vanaf deze maand hun pakketjes van Amazon ophalen in sommige winkels van Blokker. Producten van Blokker zijn nu ook te koop op Amazon. Het is volgens het webwinkelconcern de eerste keer dat Amazon in Nederland zo'n samenwerking aangaat met een winkelketen.

Mensen die een pakketje bestellen via Amazon kunnen die laten bezorgen in vijftig Blokker-winkels in en rond de Randstad. Later wil het webwinkelconcern dit uitbreiden naar meer vestigingen. Via Amazon zijn momenteel duizend producten van Blokker te koop en daar worden komende tijd meer producten aan toegevoegd.

Blokker-topvrouw Pauline Boerman denkt dat de samenwerking zorgt voor een betere winstgevendheid van de winkelketen. Blokker kampt al jaren met financiële problemen. De toekomst van de winkelketen werd in mei veiliggesteld dankzij een akkoord over een lening van 35 miljoen euro van de Amerikaanse geldverstrekker Gordon Brothers. Maar de resultaten van Blokker vallen tegen en als deze niet genoeg verbeteren, kan de winkelketen in het najaar of volgend jaar nieuwe financiële problemen krijgen, waarschuwde advies- en accountantsbureau KPMG onlangs.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.