Brussel akkoord met overname Duitse bank HAL door ABN AMRO

2024-09-02T13:35:38.000+02:00

BRUSSEL (ANP) - De Europese Commissie is ermee akkoord dat ABN AMRO de Duitse private bank Hauck Aufhäuser Lampe (HAL) koopt van het Chinese conglomeraat Fosun International. Brussel gelooft dat deze overname geen problemen geeft voor de vrije markt en de concurrentiepositie tussen banken in de EU, omdat HAL een heel kleine marktpositie heeft.

HAL heeft een hoofdkantoor in Frankfurt en bijkantoren in verschillende Europese steden en in China. ABN AMRO zal HAL samenvoegen met zijn eigen Duitse private bank Bethmann Bank en wil daarmee zijn positie versterken als vermogensbeheerder in Duitsland. Voor de overname is een bedrag genoemd van 672 miljoen euro. Dit bedrag kan nog hoger of lager worden, afhankelijk van de waarde van het aandelenkapitaal van HAL op de dag van de overname.

Disclaimer

Bron: ANP. Dit bericht is afkomstig van een derde partij en integraal geplaatst. ING is niet betrokken bij en heeft geen invloed op de informatie die op een externe website wordt weergegeven. Zie ook de algemene disclaimer.